icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Plustalent
Nieuws 13/07/2022

Kun je vertellen hoe het voelt als je met je eerste opdracht start?

PlusTalent

Business Managers Lisette, Jorrit en Edwin krijgen geregeld vragen over midlancen bij PlusTalent. Deze vragen willen zij graag uitlichten en toelichten. Dit keer geven Business Manager Edwin en midlancer Luc antwoord op de vraag: Kun je vertellen hoe het voelt als je met je eerste opdracht start?

Luc: “De eerste opdracht is voor midlancers ontzettend spannend. Je voelt toch een beetje de druk om te presteren. Daar moet je doorheen zien te stappen. Vertrouw op je eigen kennis en op je ervaring. Als je dat doet ga je de mogelijkheden zien om waarde toe te voegen. Dan kom je er eigenlijk achter dat diezelfde elementen er ook voor zorgen dat we enorme impact kunnen maken op de mensen en de organisatie.”

Edwin: “Om een nieuwe midlancer te laten landen in het vak beginnen we vaak niet met de meest complexe opdrachten. Als je uit loondienst komt is het belangrijk om te leren als consultant op te treden. Vaak is het niet de inhoud van de opdracht die voor spanning zorgt. Dit is iets wat ze al jaren doen, alleen op een andere plek. Je hebt alleen nu veel meer focus. Er wordt rekening gehouden met het feit dat je in een nieuw vak stapt: interim-management. Daarom hebben wij een buddysysteem. Iedereen loopt tegen uitdagingen en problemen aan. Het buddysysteem betekent dat ervaren midlancers bij kunnen springen bij beginnende midlancers. Hierdoor krijg je ook vertrouwen. Al weet je meestal wel welke stappen je moet nemen. De meeste midlancers komen na een paar dagen terug met veel vertrouwen en energie.”

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met PlusTalent!