icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
"Lerend spreekuur (op afstand)": stel nu jouw vraag aan onze professionals Lees meer
Werken bij Plustalent
Nieuws 13/06/2019

Maak kennis met onze nieuwe interim manager Agnes Jansen

PlusTalent

Vanaf 1 september sluit Agnes Jansen aan bij PlusTalent Onderwijs Management. We vroegen Agnes om kort iets over zichzelf en haar achtergrond met ons te delen.

Agnes: "Mijn eerste stappen in het beroepsonderwijs heb ik gezet als docent in de afdelingen Gezondheidszorg, Handel en in Oriënteren en Schakelen zowel in VMBO als in het MBO. In een tijd, die we ons bijna niet meer voor kunnen stellen, waarin banen in het onderwijs amper te vinden waren."

"Vrij snel ben ik leiding gaan geven aan opleidingsteams en afdelingen in uiteenlopende sectoren. In Zorg en Welzijn (helpende zorg en welzijn, verzorgende, verpleegkundige, medewerker maatschappelijke zorg), binnen Dienstverlening (kapper, schoonheidsverzorging, dokters- en apothekersassistent) als ook binnen Gezondheidstechniek (audicien, schoen- en lederwaren opleidingen en ambachtelijk schoenmaker). Het verbeteren van onderwijskwaliteit vanuit inhoud in onderwijsteams, in co-creatie met partners uit VMBO, MBO, HBO, instellingen, bedrijven en gemeenten, was daarbij een rode draad. Daarbij hou ik steeds het belang van de student voor ogen."

"Tegelijkertijd volgde ik een opleiding Onderwijskunde en paste ik opgedane kennis over HRD, ontwerpen van onderwijs, leerstrategieën van jongeren en volwassenen, steeds toe in mijn werk. Daarbij liep ik bij het ontwikkelen en organiseren van onderwijs tegen de grenzen aan van wat binnen het MBO mogelijk was. Om landelijk mee te kunnen spreken heb ik als projectleider/beleidsadviseur invoering examinering, competentiegericht onderwijs, doorlopende leerlijnen en kwaliteitszorg voor kenniscentra als SVGB, Calibris, de AOC Raad en de MBO Raad gewerkt. Samen met bestuurders, managers en docenten heb ik daarmee bijgedragen aan het inrichten van optimale voorwaarden voor goed beroepsonderwijs"

"Omdat de dynamiek van het primaire onderwijsproces aan mij bleef trekken ben ik 5 jaar geleden overgestapt naar hoofd van dienst van de afdeling Onderwijs en Kwaliteit met een zeer brede portefeuille: onderwijsinnovatie, kwaliteitszorg, examinering, internationalisering en zorg & begeleiding."

Met de overstap naar Plustalent kan ik mijn passie voor het beroepsonderwijs, ervaring als manager en onderwijskundige expertise combineren en mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Mega Belangrijk Onderwijs.
Agnes Jansen / PlusTalent Onderwijs Management

"Niet alleen in werk maar ook privé beweeg ik mij graag over grenzen. Ik reis graag met mijn camper in Europa en daarbuiten. Het leggen van verbindingen over grenzen heen, ontdekken en experimenteren is inmiddels mijn natuurlijke grondhouding geworden. Reizen van uitvoerend onderwijskundig leidinggevende met de voeten in de klei sturend op inhoud en het stimuleren van professioneel gedrag naar die van analytische, creatieve en strategische gesprekspartner en weer terug!" 

Overzicht nieuws
PlusTalent
Agnes Jansen /
Interim-manager

Op zoek naar interim-managers voor het HBO, MBO en VMBO? Neem contact op met PlusTalent!