icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Co-management: invulling van de PLUS van PlusTalent Lees meer
Werken bij Plustalent
Klantcase

In gesprek met Celia Tuijnman, Sectordirecteur Gezondheidszorg & Welzijn ROC Da Vinci

Plustalent

PlusTalent Onderwijs Management deelt graag de ervaringen en inzichten van haar klanten. Dit keer gingen we in gesprek met Celia Tuijnman, Sectordirecteur Gezondheidszorg & Welzijn, ROC Da Vinci.

Wat is op dit moment binnen ROC Da Vinci de grootste uitdaging voor jou als directeur?
In Nederland willen we mensen zo lang en zo gezond mogelijk te laten wonen. Dat betekent dat bereikbare zorg voor iedereen steeds belangrijker wordt. Tegelijkertijd hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt waardoor we te weinig mensen hebben om de gewenste zorg te leveren. We weten ook al langer dat een deel van deze zorg geleverd zou kunnen worden door technologie. Onze ambitie ‘leren, werken en innoveren’ als opleidingscentrum in zorg en welzijn is er op gericht de toekomstige professionals te leren omgaan met deze technologie. Dit vraagt om een andere manier van leren. Zo wordt leren in simulatie waarbij studenten beter worden voorbereid op de veranderende zorgvraag uit de maatschappij steeds belangrijker in ons onderwijs. 

Van welke ontwikkeling binnen jouw werkzaamheden word jij momenteel het meest enthousiast?
Van veel zaken word ik enthousiast. Neem nu het leren op afstand dat door de Coronacrisis in zeer korte tijd is geïmplementeerd binnen alle opleidingen. Maar desgevraagd kies ik toch voor de meer hybride onderwijssystemen, zoals leren in simulatie ondersteund met technologie, waardoor studenten anders en veiliger leren.

Wanneer ga je op een werkdag met meer energie ‘’naar huis’’ dan dat je kwam?
Als ik, na iets wat lijkt op een lange werkdag maar dan op Teams, constateer dat ik ondanks de afstand genoeg aandacht heb kunnen besteden aan de teamleden. We zien elkaar fysiek natuurlijk weinig tot niet op dit moment. Toch is er nauwelijks kortdurend ziekteverzuim. Mensen worden ook creatief en denken in alternatieven bijvoorbeeld rondom de examinering, daar krijg ik energie van.

Maar ik maak me ook wel zorgen want de Coronacrisis leidt ertoe dat de ‘voorlaatstejaars’ studenten vaker hun stage mislopen en ook weinig praktijklessen hebben gehad. We zetten alles op alles zodat zij niet gaan vertragen. Verder denken we na hoe we met de beperkingen die we door de Coronaregels hebben, toch een waardevolle diplomering voor diplomastudenten kunnen organiseren. Bijvoorbeeld met een ‘’walk-in’’ waarbij je studenten toch wat persoonlijker aandacht kunt geven.

Hoe denk jij dat schooljaar 2020/2021 er uitziet?
Ik denk dat zolang er geen vaccin is, we moeten uitgaan van het ‘’nieuwe normaal’’. In september zal de 1,5 meter samenleving waarschijnlijk ook nog voor de school gelden. Dat zou betekenen dat de online lessen blijven, want in een groot lokaal passen 11 studenten en in een klein lokaal maar 6….  Dit terwijl de sector ruim 2000 studenten telt. Daarnaast zijn er de smalle gangen. Het onderwijs dient hoe dan ook aangepast te worden en zal zeker gecombineerd worden met afstandsonderwijs.

Hoe gaat het ‘nieuwe werken’ in de Gezondheidssector er straks uit zien volgens jou?
De Gezondheidssector kan deze crisis bijna niet aan. Er moet echt iets veranderen in de maatschappij; denk aan minder reizen, minder exporteren en consumeren. Laten we vooral hopen dat zo’n virusuitbraak niet meer voorkomt. Ook hoop ik dat het respect en de waardering die de medewerkers in de gezondheidszorg nu krijgen blijvend is. Zij staan meestal achteraan als er iets te verdelen is.

Waar ben je trots op?
Waar ik trots op ben is dat wij samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis razendsnel vaardigheidstrainingen hebben weten te organiseren, ook wel ‘bootcamps’ genoemd. Vijftig herintreders in de zorg zijn in een opfriscursus klaargestoomd om in het ziekenhuis aan de slag te gaan tijdens de coronacrisis.

Kijkend naar de nabije toekomst, wat is jouw meest relevante advies richting collega’s binnen het MBO?
‘Onderzoek alles en behoudt het goede’; dat zei mijn vader altijd tegen mij. Ik denk dat we dat nu ook moeten doen.

Interviews met onze klanten

Op zoek naar interim-managers voor het HBO, MBO en VMBO? Neem contact op met PlusTalent!